Ma uitam cu plictis la tot sezonul actual al iUmor, cand am vazut cat de mizerabila poate fi o persoana in mediul Mass Media.

Este vorba aici de domnul Mihai Bendeac, care, in ciuda imbecilitatilor comerciale cu pretentie de “poante” pe care le-as scos pe piata in trustul Antenelor, se prezinta ca fiind un bun judecator al talentului umoristic al altora.

Atat Delia si Cheloo au fost tratati de catre scenaristii iUmor ca doar actori de mana a doua. Nu ma intelege gresit – amandoi au farmec propriu, spre diferenta de Bendeac, care NICIODATA nu mi-a provocat un zambet cu scenetele sale. Spun doar ca Bendeac a venit ca element definitor si probabil scenarist in acest sezon iUmor. Cauza probabila – sa-si promoveze noul sezon din “Baieti de oras”.

Nu consider ca ar fi ceva anormal sa distrugi psihic si ca imagine o serie de oameni neimportanti (concurentii de la iUmor, in exemplul actual) pentru a o imagine proprie, ce nu se poate sustine decat pe picioroange de penibilitate. Nu oricine isi poate da seama cum regizorii iUmor promoveaza unii concurenti, in timp ce altora le desfiinteaza orice sansa prin metode extrem de simle (intreruperi are numarului cu comentarii, fie ele pozitive sau negative). Dar este o imbecilitate sa te promovezi ca un “a tot cunoscator” si geniu al domeniului umoritstic… cand de fapt esti doar un actor cu scenaristi buni, incercand sa vanezi atentia maselor ce au votat cu PSD si probabil o vor mai face pe viitor. Este o nesimtire crasa sa distrugi niste oameni ajunsi in fata ta doar pentru ca poti si pentru ca “da bine la imagine”, mimand insulta. Asemenea oameni ar trebui sa inteleaga ca, a se simti insultati de observatii ca ei fac ce fac pentru bani (avand in vedere ca sustin a renunta la viata persoanala pentru “job”), demonstreaza doar ca ii deranjeaza adevarul spus de oameni pe care-i considera… prosti. Iar aceste referiri directe fac parte dintr-un “tu” impersonal, ce nu-l reprezinta exclusiv pe domnul Bendeac.

Inca din primul episod al editiei 2018 a iUmor am vazut o schimbare drastica de tendinta. Nu ma refer neaparat la lipsa aproape completa de umor, ci in principal la faptul ca rolul principal l-au avut Juratii. La fel si rolurile secundar si tertiar. Abia pe locul 16 a fost umorul sanaots, deoarece cel specific lui Bendeac (umorul de penibilitate si repetitie), trebuia marcat la fiecare pas. Niciun numar de stand-up nu a fost lasat sa ruleze pana la capat intr-un mod natural. Stiam ca anul trecut au difuzat ultima persoana cu scopul clar de a-i mari sansele de a fi votata, precum un punch-line la un banc bun. Anul asta devine din ce in ce mai clar ca toti concurentii iUmor sunt doar victimele campaniei de publicitate si non-talentului regizoral al domnului Mihai Bendeac.

Imi pare rau doar ca artistii Cheloo si Delia au fost complici la acest proces… de denigrare in masa. Dar macar ei au fost platiti bine…

Have fun, but not with iUmor!