Am tot citit articole ale unor diversi “oameni politici” si “specialisti”, despre cum si de ce au crescut atat de grav cazurile de Corona-Virus in Romania. Insa… vad o separatie enorma intre cum percep ei lumea si ce se intampla de fapt in Societatea Romaneasca.

Aceasta separatie are ca principale motive:

  1. Faptul ca MSM (Mainstream Media) cauta doar parerea figurilor cu autoritate, cand vine vorba de informare. Aceeasi MSM care te incurajeaza sa cumperi Licente de Windows (furate sau de volum, cu pretentia de Retail) de pe site-uri de genul G2DEAL.
  2. “V.I.P.”-urile pe care MSM le pune in prim plan ca “specialisti” nu mai au nimic in comun cu viata Romaneasca normala. Merg doar cu masini scumpe si trateaza “omul de rand” ca pe o oaie proasta. Stiu doar sa vada un context general si sa acuze “de sus”, fara a avea un minim de capacitate de empatie. Deci nu au nici cea mai mica idee despre cum se pot rezolva problemele de comunicare cu Polulatia Normala.
  3. Cautarea continua a subiectelor socante, in detrimentul prezentarii realitatii. Deci tot ce se vede prin MSM (indiferent ca este vorba de Televiziuni sau Presa Scrisa) tinde sa ne imunizeze la problemele de zi cu zi, pe care le putem rezolva noi oamenii simplii.
  4. Impunerea unor reguli utilizand motivatii reale, dar neexplicate intr-un mod ce poate fi inteles de imensa majoritate a cetatenilor.

Avand acea tendinta de Separatie, de Discriminare intre Autoritatea Publica si Omul de Rand, al doilea nu poate decat sa:

  1. Isi creeze metode de a se ascunde de Autoritati, de a Ocoli Sistemul. Aici vorbesc despre cum Petrecerile nu mai sunt urmate de fotografii pe Siteurile de Socializare, pentru a nu se vedea ca participantii nu poarta niciun fel de Masti si nu pastreaza o Distanta de protectie. Este aplicabil inclusiv pentru acele Figuri de Autoritate despre care am mentionat mai sus.
  2. Mimeze conformarea. Aici se incadreaza perfect faptul ca peste 90% din Romani aleg sa poarte Masca sub nas sau chiar sub barbie, iar in multe cazuri refolosesc aceeasi Masca de unica folosinta luni la rand, pana cand devin transparente. Tot aici se incadreaza persoanele ce poarta Masca intr-un mod complet necorespunzator si o ating cel putin o data la 2 minute.

Politicienii si MSM sunt atat de desprinsi de Realitatea Sociala incat nu mai stiu decat sa manipuleze prin reguli cat mai stricte (primii) sau prin difuzarea aceluiasi mesaj robotic si lipsit de empatie reala (cei din urma). Motivul acestora este simplu: s-au obisnuit ca orice mesaj transmis catre populatie sa aiba ca scop un profit propriu, un avantaj financiar  (cel Electoral tot aici se incadreaza) cat mai bun… si cam atat.

Ieri am vazut in Busteni doi ciobani cu o turma de berbeci pe care-I aduceau inapoi de la pascut. Un miel de la spatele turmei a alunecat si a cazut. In loc sa-l ia la suturi, ciobanul de la spatele turmei l-a ridicat cu grija si l-a mangaiat inainte de a-l lasa sa se alature iar turmei.

Sunt constient ca, precum acei berbeci, si noi suntem meniti “sacrificiului” pentru profitul celor ce ne conduc. Dar putina empatie pentru oile noastre duce departe…

Cei ce ne Conduc, impreuna cu cei prin care incearca sa ne manipuleze, stiu doar sa foloseasca minciuna frumoasa sau forta bruta. Sunt atat de sus pe propriile piedestale incat au uitat cum sa prezinte orice situatie intr-un mod ce poate fi inteles macar de o majoritate a celor a caror vieti le influenteaza.

Solutii ar fi… desi, insirand o parte din ele, imi dau seama ca este foarte putin plauzibil sa pese cuiva ce detine, cu adevarat, putere…

Solutiile propuse de mine:

  1. Sa se ridice interdictia de a se transmite publicului realitatea din sectiile ATI dedicate tratamentului Virusului ce ne-a dat peste cap vietile. Povestile “de prima mana” despre ce se intampla acolo sunt la nivel de Legenda de speriat copiii cand vin doar din gura-n gura. Daca Statul ar difuza, prin mijloace proprii, aceste cazuri, Omul de Rand ar putea vedea mai usor gravitatea problemei.
  2. Punctarea problemelor personale pe care le implica protejarea de Virus. E o imbecilitate sa tot spui ca este nevoie de Distantare si Masca, fara a arata si disconfortul Social si Fizoc creat de acestea. Nu vad niciun articol despre cat de grave sunt iritiatiile provocate de Masti si cum acestea incurajeaza atingerea fetei cu mainile murdare. Nu am observat discutii reale despre oamenii care au nevoie de Socializare Interpersonala si cum ar putea sa satisfaca acea nevoie intr-un mod cat mai protejat. Dar solutii exista… si nu din partea Psihologilor de profesie.
  3. Punctarea in mod usor de inteles la nivel Social a faptului ca Mastile si Distantarea ii protejeaza pe CEILALTI. Deci axarea pe exercitii de empatie, nu pe frica de repercursiuni legale.
  4. Sponsorizarea de catre Statul Roman a unor alternative de Protectie, altele decat mult prea promovata Masca Medicala.

Ce fel de abordare te-ar convinge pe tine? Ce reportaje ti-ar arata cu adevarat gravitatea situatiei?

P.S.: A se citi articolul despre Masca inventata de mine.

Gata cu pauza pentru gandire! Kripto out.